2ο Βασικό Σχολείο Διάσωσης για νέους εθελοντές από την ομάδα «Επίδρασις»

Το 2ο Βασικό Σχολείο  Διάσωσης για νέους εθελοντές που θέλουν να ενταχθούν στις δράσεις της ανακοινώνει η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης “ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης “ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ” διοργανώνει το 2ο Βασικό Σχολείο  Διάσωσης για νέους εθελοντές που θέλουν να ενταχθούν στις δράσεις μας. 

Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο  Ηρακλείου (Μποδοσάκειο) και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο για έξι μήνες. 

Τα αντικείμενα των μαθημάτων χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: -Θεωρητικά μαθήματα για την Έρευνα & Διάσωση και την Πολιτική Προστασία -Πρώτες Βοήθειες 

-Εκπαίδευση στη λειτουργία ομάδας και στις βασικές αρχές Έρευνας και Διάσωσης 

Επιπλέον πρακτικές εκπαιδεύσεις για τα παραπάνω αντικείμενα θα οργανώνονται  σε εξωτερικό χώρο κάποιες Κυριακές ή Σαββατοκύριακα. 

Τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται από επαγγελματίες  ειδικούς αλλά και από έμπειρους εθελοντές εκπαιδευτές. 

Στο Βασικό Σχολείο Διάσωσης μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι  άνω των 18 ετών, εφόσον προσκομίσουν τις απαιτούμενες ιατρικές βεβαιώσεις. 

Η διαδικασία εγγραφής περιλαμβάνει τη συμπλήρωση μιας ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής την οποία θα βρείτε στις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram,  καθώς και μία προσωπική συνέντευξη για την οποία θα ενημερωθείτε  τηλεφωνικώς. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους  παρακάτω τρόπους: 

Τηλεφωνικά: 6981905012, 6974813851 

Instagram: epidrasis_volunteer_rescue 

Facebook: EpidrasisRescue 

Email: info@epidrasisteam.gr 

Η Ομάδα Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων «ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ» ιδρύθηκε στο Ηράκλειο  και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούνιο του 2022 από Εθελοντές με όρεξη και  μεράκι για την απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας, με στόχο την ουσιαστική  συμμετοχή στα καθημερινά και έκτακτα ανθρωπιστικά ζητήματα της κοινωνίας.

Όραμά μας είναι να αναπτύξουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα δράσεων πρόληψης  και αντιμετώπισης που θα απαντά σε διαχρονικές παθογένειες αλλά και σε έκτακτες  ανάγκες, με βασικό άξονα τη συμπερίληψη, σε μία κοινωνία όπου πολλοί  συνάνθρωποί μας εξαναγκάζονται στην αφάνεια και στερούνται βασικών  ανθρώπινων δικαιωμάτων. 

“Kάθε δράση αλληλεγγύης, μεγάλη ή μικρή, μπορεί να έχει «ΕΠΙΔΡΑΣΗ» στη ζωή  όλων μας!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί